Vinurile

Degustarea vinurilor Catleya este oportunitatea de a trăi o experiență senzorială unică. Paleta culorilor, bogăția aromelor și savorilor, totul evocă Corcova descrisă de Marcel Proust, viile ei înflorite și dealurile însorite.

Freamăt Catleya

Gama de vinuri Freamăt

Freamăt, prima colecție și best sellerul cramei Catleya, propune cupaje moderne și proaspete, care se potrivesc ușor la un prânz în familie sau o seară între prieteni.

Freamăt alb este un cupaj de Fetească albă și regală, cu arome de flori de tei, de salcâm, de fructe cu pulpa albă (pere, nectarine) și arome citrice.

Freamăt rosé este un vin proaspăt, cu arome de primăvară, de lămâie și de fructe roșii. Are o aciditate plăcută și un gust elegant.

Freamăt roșu are o culoare rubiniu închisă, oferă arome olfactive de fructe de pădure, de dulcețuri, de cacao și de piele. Este un vin structurat, cu taninuri catifelate. Are un potențial de învechire de până la 8 ani. 

Gama de vinuri Perfect Simplu

Gama Perfect Simplu este, în primul rând, un omagiu pentru Oltenia, regiunea noastră de adopție.

Este și o gamă de vinuri monovarietale, gândite și vinificate pentru a scoate în evidență tipicitatea fiecărui soi.

Vinurile sunt realizate cu drojdii sălbatice (care se găsesc în mod natural pe pielițele strugurilor), astfel încât rezultatul să fie cât mai fidel terroirului excepțional de la Corcova.

Pentru fiecare vin, între 15 și 25% din volumul total este învechit în butoaie de stejar românesc pentru un timp de aproximativ un an. 

Gama de vinuri Épopée

Cu gândul la Proust și la călătoria cu Orient Express la care acesta visa pentru a-l vizita pe prințul Bibescu la Corcova, domeniul Catleya compune colecția de vinuri Épopée.

Vinurile din gama Épopée sunt elaborate doar în anii excelenți, într-o cantitate mică, din cei mai buni struguri din anul respectiv, cu toată grija, experiența și priceperea oenologului.

Sunt rezultatul unei selecții de struguri vinificați și maturați separat, în baricuri noi de stejar românesc, timp de 9 luni pentru Epopée alb și de 18 luni pentru Epopée roșu.

Astfel obținem niște vinuri gastronomice, complexe, structurate, cu o gamă largă de arome plăcute și cu un potențial mare de învechire. 

Shopping Cart