Domeniul

Istoria

Domeniul Catleya este amplasat în Corcova, mic sat situat în regiunea Oltenia din România.

Corcova are un trecut bogat. În plină perioadă de Belle Époque, prințul Anton Bibescu, Marcel Proust și prietenii lor degustau la Paris vinurile de Corcova, în timp ce evocau florile de păr din acel loc mitic.

Anton Bibescu | Domeniul Catleya
Anton Bibescu

Bibescu, prințul francofil multi-talentat de origine română, a fost cel ce a hotărât să-și extindă via pe cele mai frumoase și bogate dealuri de la Corcova. Ajutat de agronomul francez Sauget, le-a dat acelor vinuri calitățile și renumele lor.

Proust, admirator și bun prieten al lui Bibescu, a dorit să i se alăture la Corcova, dar boala l-a împiedicat să călătorească.

Evocarea acestui loc a rămas însă prezentă în scrierile sale, ba chiar Bibescu a inspirat unul dintre personajele principale din romanul În căutarea timpului pierdut.

Marcel Proust | Domeniul Catleya
Marcel Proust

În această capodoperă literară a lui Marcel Proust, orhideea Catleya este simbolul iubirii.

Din 2007, patru francezi pasionați de vinuri și îndrăgostiți de România au ales această imagine proustiană pentru a simboliza vinurile obținute din viile replantate pe vechile pământuri ale prințului Bibescu și au creat domeniul Catleya.

Pentru că evocă atât frumusețea, cât și plăcerea timpului regăsit, parfumul îmbătător al florii sau al unui vin, Catleya lui Proust reflectă întocmai experiența sinestezică pe care o simți atunci când deguști unul dintre vinurile noastre.

Oamenii

Laurent Pfeffer | Domeniul Catleya
Laurent

Laurent Pfeffer, inginer viticol și oenolog instruit la Bordeaux, a descoperit România cu ocazia unui stagiu de practică.

După ce a realizat potențialul viticol din România, a decis să revină pentru a căuta terenuri propice cultivării viței de vie. Destinul l-a îndreptat către Corcova, unde a descoperit istoria și tradiția viticolă a acestei regiuni. În 2007 a decis să se stabilească aici și a fondat domeniul Catleya.

Frédéric Vauthier | Domeniul Catleya
Frédéric

Frédéric Vauthier, proprietarul château-ului Lucas din Lussac Saint-Emilion (Bordeaux), cu o suprafață de 20 de hectare, a investit alături de Laurent în Catleya și a sugerat orientările tehnice ale domeniului.

Dominique Pfeffer | Domeniul Catleya
Dominique

Ceilalți doi asociați, Dominique Pfeffer și Raymond Claude, fratele și respectiv unchiul lui Laurent, se ocupă de promovarea vinurilor în Franța.

Raymond Claude | Domeniul Catleya
Raymond

Valorile

Credem că cea mai bună rețetă pentru un vin reușit sunt valorile bine împământenite. De aceea, vinurile noastre sunt rezultatul unui lung proces de-a lungul căruia nu facem niciun compromis.

Credem în atenția la detaliu. Fondatorul și oenologul Catleya, Laurent Pfeffer, se implică personal în fiecare stadiu al producției vinurilor și aplică această filozofie, dobândită în Franța, în tot ceea ce face în România.

Credem în autenticitate, astfel că producem în cantități mici, cu control deplin asupra calității și cu înțelegerea personalității fiecărui soi de struguri pe care îl cultivăm.

Respectăm natura, astfel că, atunci când nu putem să ne ocupăm manual de un proces, avem grijă să folosim cea mai modernă și non-invazivă tehnologie – nu doar pentru sol și plante, dar și pentru animale.

Și, nu în ultimul rând, credem în puterea vinului de a crea relații și momente speciale; este liantul conversației, al plăcerii și timpului regăsit.

Catleya este modul nostru de a ne împărtăși valorile cu cei care ne descoperă – valori pe care le așezăm cu grijă în fiecare sticlă pe care o producem.

Shopping Cart